Reprezentanţii unei Asociaţiei vor construi, cu titlu de donaţie, 40 de case pentru sinistraţii din localitatea Cotul Morii.

Angela King, director executiv al Asociaţiei obşteşti „Concordia”, a declarat că totul este pregătit pentru demararea lucrărilor de construcţie. Ea a prezentat proiectele caselor cu 1-2-3 odăi, menţionând că acestea vor fi construite în decurs de 90 de zile.
Totodată, Asociaţia „Concordia” examinează posibilitatea construirii altor 40 de case, pe un şantier prevăzut în total pentru 96 de case.
Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit pentru disponibilitatea de a ajuta sinistraţii din Republica Moldova, ce au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Premierul a precizat că toate lucrările de geodezie şi de pregătire a şantierului sînt deja finisate şi a menţionat că Guvernul este interesat în demarare cît mai urgentă a construcţiilor.
Fundaţia austriacă „Concordia”, fondată de părintele George Sporschell, şi-a început activitatea în Republica Moldova în anul 2004. Până în prezent au fost desfăşurate mai multe proiecte sociale, create case de copii, cantine şi centre sociale pentru bătrâni. Până la sfârşitul anului se intenţionează construcţia altor 11 centre sociale şi a 40 de cantine pentru persoanele nevoiaşe.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE