R. Moldova va primi o donație în valoare de 262 mln dolari din partea SUA, în cadrul proiectului de colaborare dintre Statele Unite ale Americii și R. Moldova a Planului Preliminar de Ţară „Provocările Mileniului”. Banii sunt asigurați pentru două sectoare cele mai importante pentru țara noastră: reparația drumurilor și implementarea sistemelor performante de irigație în agricultură.   
”Suma aprobată de consiliu urmează să fie repartizată în 2 părți: prima direcție ține de reabilitarea drumurilor - 133 mln dolari și asigurarea cu sisteme performante de irigare în dezvoltarea agriculturii - 102 mln dolari”, a menționat premierul Vlad Filat, luni, 28 septembrie, după întâlnirea cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Asif Chaudhry.
Restul sumei de 27 mln dolari va fi repartizată pentru managementul proiectului, cheltuieli pentru personal etc.
”În cadrul discuției l-am asigurat pe prim-ministru de suportul nostru pentru reformele pe care Guvernul și le propune să le facă la capitolul democrație. SUA este un prieten al R. Moldova și vă susținem”, a ținut să menționeze Asif Chaudhry.  
”Consiliul corporației a luat decizia de a începe procesul de alocare a fondurilor pentru R. Moldova, ceea ce înseamnă că a început procesul de implementare a acestei decizii”, a adăugat Filat.
Negocierile vor dura în jur de o săptămână după care pachetul de documente va fi trimis la MSSI pentru aprobarea definitivă.
Premierul Filat a dat asigurări că acordul de colaborare va fi semnat până la sfârșitul acestui an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE