Mii de oameni din aproximativ 25 de localități stau fără curent, după zăpada căzută în sudul și centrul țării. Lucrările de reconectare la rețea decurg anevoios din cauza lipsei de acces către liniile electrice aeriene.

Distribuitorul de energie electrică precizează că pentru a remedia defecțiunile provocate de intemperii, în teren sunt antrenate 80 de brigăzi de intervenție.

„Lucrările de reconectare la curent decurg anevoios din cauza lipsei de acces către liniile electrice aeriene din câmpiile întroienite. În special sunt afectate localitățile din raioanele Anenii Noi, Căușeni, Stefan Vodă, Cimișlia, unde echipajele brigăzilor operative se împotmolesc în nămeți."

Totodată, Premier Energy Distribution îndeamnă cetățenii să fie atenți întrucât au fost înregistrate sute de avize privind rupturile de cabluri.

„Au fost înregistrate 249 de avize privind rupturi de conductoare, care implică necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate electrică de către populație până la momentul intervenției echipelor operative. De notat că pentru securizarea locurilor rupturii de conductoare și prevenirea cazurilor de electrocutări sunt efectuate deconectări controlate, inclusiv pe durata efectuării lucrărilor de restabilire a rețelelor afectate”, precizează furnizorul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE