Agricultorii vor rămâne cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), unde au staționat cu tehnica agricolă, până mâine dimineața, pentru a avea o discuție cu prim-ministrul Dorin Recean despre soluțiile pe care le propun pentru sectorul agricol și evitarea falimentării.  Potrivit lui Alexandr Slusari, deși pierderile fermierilor se estimează la 4 miliarde de lei, nu asta este cel mai grav. Slusari spune că cel mai important aspect este oferirea unui moratoriu la plata penalităților cel puțin pe 1 lună jumătate pentru a evita insolvența fermierilor micro, mici și mijlociu, iar ministerul vrea oferirea unui certificat de forță majoră prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie. Ministrul Bolea a dat de înțeles că Guvernul nu va merge la instituirea moratoriului pentru că „ se intervine brutal în sistemul bancar, implicit se oprește procesul de creditare

„Agricultorii nu au avut ce pierde în aceste două zile, oamenii pe așa timp, cu ultima motorină, au venit, deoarece acasă îi așteaptă creditorii, se distrug familiile. N-o să plece așa de simplu, când vrea Recean sau șeful Poliției, sau ministrul Agriculturii. Situația este critică, catastrofală, întrebați pe orice fermier, dacă nu mă credeți pe mine. Eu nu am datorii, eu nu am teren, dar eu nu pot privi cum se distruge o ramură întreagă în favoarea holdingului care nu are nevoie de sate, de procesare decât să scurgă acest pământ și să ascundă veniturile peste hotare”, a declarat Alexandr Slusari, președinte al Asociației Forța Fermierilor.

Poliția a pornit dosar penal pe numele a doi agricultori, care au clătinat mașina poliției la intrarea în oraș

Sergiu Stefanco, agricultor din Căușeni, s-a arătat indignat că, timp de două zile, nimeni din reprezentanții guvernării nu a venit cu ei să vorbească.

Agricultorii vor anume o discuție cu prim-ministrul Dorin Recean, or, ei spun, că ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, „și-a pierdut credibilitatea, nu o dată ne-a mințit”. „Să vedem mâine ce va zice Recean, altfel, pas cu pas, vom merge la Parlament, la Președinție. Noi acasă nu avem ce căuta fără soluție”, a spus Ștefanco.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE