"În semn de profundă durere în legătură cu moartea tragică a eminentului poet Grigore Vieru, clasic al literaturii naţionale contemporane, Preşedintele Republicii Moldova a decretat: Ziua funeraliilor poetului Grigore Vieru - 20 ianuarie 2009 - se declară drept zi de doliu naţional", - se menţionează în decretul prezidenţial.

Conform decretului, în ziua de 20 ianuarie 2009, în toate localităţile republicii vor fi coborâte în bernă drapelele de stat; la ora 10.00, se va cinsti memoria poetului Grigore Vieru prin păstrarea unui moment de reculegere; instituţia publică naţională a audiovizualului Compania "Teleradio-Moldova" va organiza transmiterea în direct a ceremoniei funeraliilor poetului Grigore Vieru. În toate instituţiile de învăţământ, se va organiza o oră a memoriei poetului Grigore Vieru.

Prin decret se recomandă autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 20 ianuarie 2009, a acţiunilor distractive de masă redacţiilor ziarelor, posturilor de radio şi televiziune să ţină cont de specificul zilei de 20 ianuarie 2009 la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor din această zi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE