Parlamentul tinerilor este în cautarea a 50 de deputaţi. Institutul Tineretului Guvernator a lansat un concurs pentru suplinirea locurilor vacante după ce unii tineri au plecat la studii peste hotare iar alţii s-au angajat în câmpul muncii.

Deputata  Valentina Andronic a declarat că dosarele pot fi depuse pe situl www.parlamentultinerilor.md în perioada 5-9 septembrie. „Tinerii vor trebui să completeze un formular de aplicare, să aibă o scrisoare de recomandare din partea unui ministru, primar sau deputat, precum şi o listă de 100 de semnături în susţinerea candidaturii lui pentru Forul Legislativ al Tinerilor. După data de 12 septembrie candidaţii vor fi invitaţi la interviu”, a adăugat Andronic.

În acest an au fost întroduse schimbări în ceea ce priveşte vârsta de eligibilitate pentru tinerii care doresc să participe în cadrul concursului. Aceasta a fost micşorată de la 18-25 de ani la 16-23 ani.

„Potrivit legislaţiei, tinerii au dreptul la vot începînd cu vîrsta de 18 ani. Noi considerăm că timp de doi ani tinerii vor avea posibilitatea să se determine asupra opţiunilor lor electorale şi să decidă care doctrină politică le este mai aproape”, a motivat schimbarea deputata Valentina Andronic.

Precizăm ca Parlamentul Tinerilor este format din 101 deputaţi şi  20 de membri supleanţi. Parlamentarii sunt aleşi pentru un mandat de un an iar la finele sesiunii fiecare deputat primeşte cîte o diplomă.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE