Liderul PCRM, Vladimir Voronin afirmă că în cadrul Adunării Generale a Mișcării pentru Drepturile Omului „Lumea fără fascism”, desfășurată la Strasbourg, a avut mai multe întrevederi cu demnitarii europeni, cărora le-a spus că liderii de Alianță atacă Partidul Comuniștilor, interzicând simbolurile comuniste, după care vor dori să interzică și PCRM.

Potrivit liderului comuniștilor, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, este împotriva faptului ca fost închis postul de televiziune NIT, și că va face un apel repetat într-o formă mai categorică față de conducerea Moldovei. „Referindu-se la interzicerea simbolurilor comuniste, Jagland a afirmat că CEDO va soluționa univoc acest pas la Chișinău”, a declarat Vladimir Voronin.
 
El mai susține că și preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a venit cu mesaje de regret față de interzicerea simbolurilor comuniste.
 
„Jianni Buquicchio, la întrevederea cu Timofti, și-a exprimat atitudinea negativă categorică față de interzicerea simbolurilor comuniste, că într-o țară democratică interzicerea unor simboluri este inadminsibilă și nu vede sens în adoptarea unei noi Constituții. Buquicchio a mai spus că dacă sunt momente care necesită ca procedura de vot a președintelui țării să fie modificate, aceste probleme trebuie discutate. Însă nu poate fi vorba despre modificarea modului principial de alegere a președintelui statului. Buchichio a propus ca în această comisie să participe și membrii Comisiei de la Veneția”, a mai menționat Voronin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE