Săptămâna trecută, preşedintele Voronin a declarat că-i va prezenta lui Smirnov un proiect de lege cu privire la statutul Transnistriei în cadrul R. Moldova. Potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de Info-Prim Neo, şi liderul transnistrean aşteaptă reacţia preşedintelui moldovean la proiectul unui acord de prietenie şi cooperare între Moldova şi Transnistria, care i-a fost prezentat lui Vladimir Voronin în aprilie.

“Republica Moldova este de vină că a fost stopat procesul de negocieri, iar Chişinăul oficial nu doreşte reluarea negocierilor”, susţine Smirnov, citat de Olvia press, agenţia oficială de la Tiraspol. Igor Smirnov mai precizează că autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol se vor conduce de “Constituţia” regiunii şi rezultatele “referendumului” din 2006, în cadrul căruia locuitorii regiunii s-au pronunţat pentru aderarea la Rusia.

Amintim că întâlnirea dintre Voronin şi Smirnov a fost amânată de mai multe ori şi este a doua în anul 2008, după întâlnirea din 11 aprilie 2008 de la Bender, care a avut loc după o pauză de 7 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE