Ziua Independenţei este sărbătorită în mod diferit de cele două tabere politice. În timp ce membrii celor patru partide democratice (AMN, PL, PLDM, PDM), ţineau discursuri lângă monumentul lui Ştefan cel Mare, guvernarea comunistă a dat start cursei de maşini acoperind, acoperind luările de cuvânt din Grădina Publică, cu zgomotul produs de motoarele automobilelor.
Oameni de rând, istorici şi scriitori, au criticat atitudinea guvernării comuniste şi au condamnat manifestaţiile din Piaţa Marii Adunări Naţionale dirijate de comunişti.
“Asta este încă un exemplu că statul moldav nu este independent. Acolo se desfăşoară activităţile Guvernului R. Molodova, care doreşte să încurce acestui mic miting”, susţine Andros Timofei, ex-ministru al Telecomunicaţiilor.
Ţinem să precizăm că atunci când Vladimir Voronin a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, circulaţia transportului public a fost temporar suspendată pe strada Bănulescu-Bodoni, iar Voronin a fost susţinut de acordurile Fanfarei. După ce Voronin a fost huiduit de cei prezenţi la eveniment, acesta a plecat fără să ofere declaraţii. Odată cu el a plecat şi Fanfara, iar circulaţia a fost reluată, ca şi cum evenimentul ar fi luat sfârşit.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE