Aşa cum au menţionat anterior, deputaţii din opoziţie nu s-au prezentat la urna de vot şi au aşteptat rezultatele voturilor în sălile de şedinţă a fracţiunilor.
După ce au fost anunţate rezultatele votării, preşedintele parlamentului, Vladimir Voronin a invitat la tribună liderii fracţiunilor din opoziţie. În timp ce preşedintele Partidului Liberal democrat, Vlad Filat îşi ţinea discursul, acesta a fost interrupt de Vladimir Voronin de două ori şi l-a grăbit să-şi încheie discursul. Restul membrilor PCRM au interrupt discursul lui Filat vociferând şi bătând ostentativ din picioare.
Veaceslav Untilă, deputat din partea Alianţa Moldova Noastră a declarat de la tribună că “astăzi opoziţia a dat o lecţie de demnitate civică. Am asistat la înhumarea prostituţiei politice”, a spus Untilă.
La rândul ei, Corina Fusu, deputat al fracţiunii Partidului Liberal, a venit cu o serie de solicitări la adresa partidului de guvernământ. “Solicităm ca Parlamentul să ceară delegaţiei Uniunii Europene o comisie care să examineze maltratările de după protestele de la 7 aprilie. Cerem sistarea lucrărilor de reconstrucţie a clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei în condiţiile economice ale Moldovei, etc.”.
De altă părere a fost preşedintele fracţiune comuniste, Maria Postoico. Aceasta a acuzat opoziţia de blocarea alegerilor, menţionând că, de fapt, cel mai mult are de pierdut prestigiul şării la nivel internaţional. “Fracţiunea PCRM susţine că scenariul ales de opoziţie nu este unul întâmplător. Succesele înregistrate de PCRM în cei 8 ani de guvernare au fost respinse de cei care la 7 aprilie au arborat tricolorul românesc pe clădirea Parlamentului”, a declarat Postoico.
După aceste declaraţii, preşedintele Parlamentului, Vladimir Voronin, a declarat şedinţa închisă. Următoarea şedinţă a fost stabilită pentru astăzi la ora 14.00. În cadrul şedinţei va fi desemnată candidatura pentru funcţia de prim-ministru.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE