Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor prezent la urna de vot împreună cu soţia încă de la 8.35, a votat pentru pace şi stabilitate.
“Am votat pentru R. Moldova, pentru stabilitate în ţară, pentru dezvoltare şi bunăstarea ţării. Aşteptăm să se stabilizeze situaţia, să se clameze spiritele şi să ne apucăm de lucru că de jumătate de an suntem în alegeri”, a declarat Voronin zecilor de jurnalişti din ţară, dar şi străini.
Preşedintele comuniştilor, chiar la începutul conferinţei de presă a ţinut să aducă numai cuvinte de laudă Rusiei.  “Eu cred că Rusia în aceste grele zile prin care a trecut Moldova s-a arătat cel mai adevărat prieten şi asta nu trebuie uitat niciodată”.
Cât despre regimul de vize impus cetăţenilor români, Voronin a declarat că „va fi retras când o să fie ridicat regimul de vize pentru cetăţenii ţării mele în tot spaţiul Uniunii Europene”.
Şi cu România şi cu Ucraina, care sunt vecine, Voronin susţine că „trebuie să avem relaţii bune şi nu numai astăzi în ziua alegerilor. Dar nu totul depinde de noi. Şi partea română trebuie să conştientizeze responsabilitatea pe care o are şi să se dezică de acel trecut istoric pe care l-au avut şi de alte momente legate de naţionalism unionism şi de multe alte chestii care nu permit ca aceste relaţii să fie aşa cum ar trebui să fie între ţări vecine”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE