Eu, Sergiu Manic, confirm prin acest comunicat de presă că din anul 2006, Viorel Ţopa a profitat de faptul că sunt plecat cu trai permanent în SUA şi a dirijat falsificarea semnăturii mele în circa 40 de tranzacţii financiare executate prin intermediul companiei off-shore "Atrium".
Vreau să declar că de circa patru ani de zile nu mai am nimic comun cu această companie off-shore utilizată de către Viorel Topa în afacerile sale. Vreau să vă asigur că aceste tranzacţii au fost efectuate cu uz de fals de nume şi, în opinia mea, reprezintă o încălcare gravă a legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova .
Ţin să menţionez că din anul 2003 i-am solicitat lui Viorel Ţopa retragerea mea din funcţia de director al acestei întreprinderi. După aceasta în anul 2006, Viorel Ţopa m-a asigurat că am fost retras din funcţia de director al companiei "Atrium", confirmându-mi că numele meu nu mai figureaza în actele acestei companii. Ulterior am constatat însă, că semnătura mea a continuat să fie falsificată şi utilizată într-un număr foarte mare de tranzacţii ale companiei "Atrium", dirijată de-facto de către Viorel Ţopa.
Pe faptele expuse mai sus, încă din luna februarie 2010 derulează urmărirea penală.
Vreau să informez că am decis să-i acţionez pe Viorel Ţopa în instanţa de judecată, prezentând o serie de probe, care confirmă cele afirmate de mine şi voi solicita despăgubire morală şi materială pentru prejudiciile ce mi-au fost cauzate prin aceste acţiuni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE