Regulamentul concursului „iTineret – Viitorul începe cu tine” - competiţie naţională desfăşurată în perioada 26 aprilie – 19 iunie 2010 în rândul tinerilor pasionaţi de tehnologiile informaţionale, poate fi vizualizat începând de pe pagina web a Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC). Lansarea oficială a concursului va avea loc pe data de 29 aprilie curent, în cadrul unei conferinţe de presă. 
Cei mai capabili 100 de tineri din întreaga ţară, inclusiv UTA Gagauzia şi Transnistria, participanţi la acest concurs vor participa la o tabără de vară în cadrul căreia vor fi invitaţi experţi în tehnologii informaţionale din R. Moldova.
„Scopul pe care îl urmărim prin realizarea acestui proiect ţine de dezvoltarea tehnologiilor informaţionale în Republica Moldova. Indiferent de situaţia economică, locală sau internaţională, trebuie să facem tot posibilul pentru dezvoltarea tinerilor, iar în cazul nostru, tinerilor pasionaţi de domeniul IT”, afirmă Alexandru Oleinic, ministrul TIC.
Juriul, format din reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, companii din domeniul IT şi reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret, vor aprecia în cadrul taberei de vară prezentările expuse de concursanţi pentru a identifica cîştigătorii. Vor fi apreciaţi 30 de cîştigători în cinci domenii, cărora le vor fi acordate premii, inclusiv 10 premii mari.
De remarcat faptul că premiile vor fi de o valoare înaltă, inclusiv calculatoare, accesorii, aplicaţii, chiar şi burse de studii.
La concurs vor fi invitaţi toţi elevii claselor IX-XI şi studenţii anilor I şi II de la instituţiile superioare de învăţământ. Printre criteriile de selectare a cîştigătorilor vor fi: originalitatea ideii, gradul de implementare, particularităţile pentru Republica Moldova, gradul de îmbunătăţire a numitor sisteme, aplicaţii etc.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE