UnianMai mulți ucraineni s-au adunat astăzi să protesteze în fața Procuraturii regiunii Zaporojia din estul Ucrainei. Aceștia au ieșit în stradă pentru a cere demisia procurorului Oleksandr Șațikogo, pe care îl acuză de promovarea separatismului, însă acțiunea publică a fost întreruptă după ce la fața locului au venit câteva zeci de persoane ce purtau simbolurile mișcării ”Pravii sector”, comunică Politik.md cu referire la Unian.
Manifestanții au adus cu ei pancadre pe care scria ”Separatistule Șațikii – locul tău e după gratii” și ”Pedepsește vinovații de dispersarea maidanului din Zaporojia”. La fel, organizatorii manifestației au venit cu fotografii ale funcționarului pe care intenționau să le ardă.
Potrivit corespondentului Unian, o parte dintre manifestanți s-au împrăștiat imediat după apariția la acțiunea publică a mișcării naționaliste, în timp ce alții, rămași, au făcut schimb de replici dure.
Procurorul acuzat de separatism nu a ieșit în fața protestatarilor, însă mai târziu a declarat pentru presa ucraineană că în opinia lui manifestația a avut scopul de a destabiliza situația în regiune.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE