Au apărut primele imagini cu momentul în care centrul comercial din Kremenciuk este lovit de o racehtă rusească X-22. În urma atacului de luni, cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața.

„Racheta rusească a lovit acest obiectiv intenționat”, a declarat miercuri dimineața președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Racheta rusească a lovit acest obiectiv intenționat. Este clar că așa au fost ordinele. Este clar că ucigașii ruși au primit coordonatele exacte pentru această lovitură de rachetă. Au vrut să omoare cât mai mulți oameni într-un oraș liniștit, într-un mall obișnuit. Iată ce s-a întâmplat în Kremenciuk! Iar pentru acest act de terorism de stat, la fel ca pentru toate celelalte, Rusia va fi trasă la răspundere. Pe câmpul de luptă din Ucraina, prin înăsprirea sancțiunilor și, cu siguranță, la tribunal”, a declarat Zelenski.

Rusia neagă că ar fi vizat un obiectiv civil. Pretinde că a bombardat un depozit de arme, fără să ofere dovezi care să susțină aceste afirmații.

Într-o intervenție în direct în Consiliul de Securitate, Volodimir Zelenski a sugerat Națiunilor Unite să trimită o comisie de anchetă la Kremenciuk: „Rusia a comis un act de terorism la mallul din Kremenciuk”.

Preşedintele ucrainean a cerut din nou ca Rusia să fie exclusă din Consiliul de Securitate şi să fie creat un tribunal care să judece „actele teroriste zilnice ale Moscovei”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE