LIVE TEXT: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a declarat că la fața locului au mers militarii din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

„Cu referire la pretinsa rachetă identificată în regiunea transnistreană, informăm că la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. La această etapă nu este clară originea obiectului identificat, și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia”, a declarat Daniel Vodă.

Portul Odesa a suferit pagube semnificative în urma loviturilor rusești din timpul nopții, au declarat luni oficialii militari ucraineni.

Într-o postare pe Telegram, Forțele de Apărare din sudul Ucrainei au declarat că Rusia a lansat două rachete supersonice Oniks, 12 rachete de croazieră Kalibr și 19 drone Shahed asupra Odesa în cursul nopții. Apărarea antiaeriană a interceptat toate dronele și 11 dintre rachetele Kalibr, dar "din păcate, inamicul a lovit infrastructura portuară", au precizat sursele ucrainene.

Un fragment al rachetei S-300 de producție rusească, care a căzut noaptea trecută pe teritoriul regiunii transnistrene. Racheta avea o lungime de peste trei metri, a anunțat astăzi proprietarul casei, în grădina căruia a căzut obiectul explozibil. Proiectilul a căzut în grădina unei gospodării din Chițcani. Focosul a intrat în pământ, dar nu a explodat.

Explozia s-ar fi produs în jurul orei 1.00 dimineața. Potrivit copreședintelui Comisiei Unificate de Control din partea Tiraspolului, Oleg Beleakov, explozia s-a produs în aer, iar rămășițele rachetei au căzut în grădina unui localnic din Chițcani, localitate aflată în Zona de Securitate.

Rusia a atacat în repetate rânduri Odesa în ultimele luni, vizând infrastructura ucraineană de cereale după eșecul acordului privind cerealele din Marea Neagră.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE