Poliția anunță că a intensificat măsurile de prevenire și profilaxie a infracțiunilor și criminalității. Astfel, a fost multiplicat numărul acțiunilor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, inclusiv a raziilor prin curțile blocurilor, în parcuri, locuri publice, pe străzi și trasee, comunică Politik.md. 
Doar  în municipiul Chișinău, în ultimele trei săptămâni poliția a intervenit de 4732 ori la apelurile cetățenilor prin echipajele mixte de reacționare operativă. În aceeași perioadă de referință, au fost desfășurate peste 100 operațiuni speciale de prevenire a infracțiunilor, care vin să asigure ordinea și liniștea publică. 
Ca urmare a măsurilor speciale desfășurate de oamenii legii pe întreg teritoriul țării, 31862 de persoane au fost sancționate pentru diferite genuri de contravenții comise, iar peste 3000  dosare penale au fost deschise. 
De asemenea, în perioada respectivă, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere și responsabilizării șoferilor în trafic, la nivel național, au fost desfășurate cinci operațiuni și zeci de razii speciale. Ca urmare, peste 30 000 de conducători auto au fost atenționați să respecte regulile circulației rutiere, iar peste 16 000 de șoferi au fost sancționați conform legislației în vigoare, primordial pentru încălcarea regimului de viteză și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră. 
Eforturi au fost depuse și pentru combaterea și prevenirea fenomenului de conducere a vehiculului în stare de ebrietate, desfășurându-se mai multe operațiuni speciale și activități de informare a participanților la trafic.   

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE