Reforma universităților este un proiect pe termen lung, iar beneficiile se vor resimți în timp. Declarația a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița, în timpul conferinței „PAS la raport”, unde partidul de guvernământ a prezentat un raport de activitate, la un an de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

„Reforma universităților așa cum am pornit-o cu anumite rezistențe pentru că orice schimbare este grea mai ales într-un domeniu unde rezultatele se văd pe termen lung. Eu cred că noi trebuie să avem răbdare și să vedem cum această reformă începută acum câteva săptămâni să aducă rezultate reale, în primul rînd îmbunătățirea calității studiilor. Noi nu ne putem permite ca copii noștri, generații întregi să plece peste hotare la studii și să rămână acolo. Noi vom face totul posibil ca universitățile noastre să fie puternice să ofere studii de calitate și să devină un mediu atractiv pentru cadrele didactice universitare”, a menționat Natalia Gavrilița.

Potrivit unor surse, Guvernul ar putea aproba săptămâna aceasta proiectul privind reforma universităților. Astăzi, Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea a avut o discuție  de aproape patru ore cu rectoratul UASM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE