Mai mulți jurnaliști se află în fața casei luxoase a lui Igor Dodon, unde au loc percheziții matinale. În așteptarea declarațiilor de presă, presa face haz de această situație, deloc plăcută pentru fostul președinte de țară, Igor Dodon.

”De ziua președintelui, cadou din partea președintelui”, se amuză președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, s-a amuzat costiuc, în contextul în care, președintele țării, Maia Sandu, își sărbătorește astăzi ziua de naștere și împlinește 50 de ani.

Mai în glumă, mai în serios, jurnaliștii aflați la fața locului nu au putut să nu fie de acord, amuzându-se și ei copios pe seama acestei situații.

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, s-a pomenit în această dimineață cu procurorii la ușă. Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.

Procurorii ar fi ajuns și la oficiul lui Igor Dodon, de pe strada Ștefan Cel Mare, 202.

Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat confirmat Mariana Cherpec, procurorul responsabilă de comunicare cu mass-media.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE