Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, declară că, Chișinăul are informații că buletinele de vot destinate pentru alegerile prezidențiale din FR din stânga Nistrului ar fi tipărie pe loc.

 „Este ilegală calea prin care buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia vor ajunge în regiunea transnistreană, însăși organizarea alegerilor este ilegală”, a declarat Serebrian

Potrivit lui Oleg Serebrian, nu au fost folosite căi legale pentru ca aceste buletine de vot să ajungă în regiunea transnistreană

„Cel mai probabil, buletinele de vot au fost tipărite pe loc, pentru a se evita tracerile prin punctele de frontieră. Referitor la modalitatea cum vor ajunge în Rusia, este greu de spus. Frontierele Republicii Moldova sunt controlate, iar căi legale de ducere a acestor buletine de vot nu există”, a spus Oleg Serebrian.

Vicepremierul pentru reintegrare a mai afirmat că acțiunea în sine are rolul de a sfida legislația Republicii Moldova și a demonstra că în regiune se poate face orice.

„Deci nu atât aducerea sau ducerea buletinelor de vot, ci procesul însuși conta foarte mult”, a conchis Oleg Serebrian.

Recent MAE de la Chișinău a declarat că Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE