Când părea că starea lui Teo s-a îmbunătăţit, iar medicii vienezi se pregăteau să o externeze, au apărut noi complicaţii şi, vineri, deputata a fost reoperată. "A trebuit să facem o nouă intervenţie chirurgicală, vinerea trecută, pentru a putea înlătura alte urme de necroză şi ţesut infectat din abdomenul pacientei", a declarat, abia ieri-dimineaţă, prof. dr Michael Gnant, coordonatorul echipei de medici care se ocupă de Teo Trandafir, citat în comunicatul Clinicii AKH.
În acest moment, ea se află din nou la Terapie Intensivă, în tratament cu antibiotice, iar medicii vienezi sunt rezervaţi în a face prognosticuri cu privire la starea ei.
Profesorul dr Sorin Simion consideră că  starea lui Teo este foarte proastă şi că prin evaluările permanente - scooring - şi tomografii se puteau anticipa eventualele complicaţii. “În acest moment, riscul major îl reprezintă posibilitatea apariţiei leziunilor vasculare sau a unui şoc septic”, a declarat doctorul.
De asemenea, dr Sorin Simion spune că Teo putea fi tratată în România, şi că familia ei a influenţat deciziile medicilor, a intervenit prea mult şi a făcut unele alegeri nefericite. “La debutul bolii, Teo avea nevoie de un consult chirurgical riguros şi putea fi operată la Elias. De ce a mers întâi la o clinică privată şi abia apoi la spital? A pierdut timp preţios”, explică medicul.
Potrivit lui, secretomania din jurul cazului ei a fost dăunătoare. Nu se ştie ce analize i s-au făcut la Elias, dar, categoric, putea fi operată de medicii de acolo. “Puteam să o operez şi eu, şi mulţi alţi colegi de-ai mei din alte spitale, deci exista alternativă şi poate că şansele ei erau mai mari. Deplasarea la Viena nu i-a făcut bine. Cu fiecare operaţie nouă îi scad imunitatea, puterea de refacere a organismului şi de reacţie la tratament. Viaţa ei ţine de noroc şi de voia lui Dumnezeu”, susţine chirurgul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE