Anual, la 10 decembrie, practic în majoritatea țărilor lumii este marcată Ziua Internaţională pentru drepturile omului. Cu această, la Chișinău se vor desfășura numeroase activități informativ-culturale, anunță Politik.md.

Astăzi, începând cu ora 9:00 a fost dat startul Conferinţei cu prilejul Zilei Internaţionale pentru drepturile omului, la care participă și președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, evenimentul având loc la Hotelul Codru. Tot aici, după conferință, avocații parlamentari ai Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova vor face declarații de presă.
La Centrul de Business Le Roi, are loc primul Forum Naţional „Internet pentru Drepturile Omului,” organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului. În aceeași ordine de idei, Amnesty International Moldova şi Poşta Moldovei invită la lansarea "Maratonului Scrisorilor pentru Drepturile Omului”, la Oficiul Poştal Central de pe bd. Ştefan cel Mare.
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, Institutul de Reforme Penale și Asociaţia Profesională a Consilierilor de Probaţiune organizează flash-mob-ul “Susţine alternativele la detenţie!”, în fața magazinului UNIC, iar la Reprezentanţa Ria Novosti Moldova va avea loc  conferinţa de presă sub genericul "Ziua Internaţională a Drepturilor Omului 2012 - integrarea deplină și dreptul de a participa în viaţa societăţii" .
La Palatul Republicii se va desfășura o expozițiededicată Zilei Drepturilor Omului, după care Organizaţia Naţiunilor Unite în Republica Moldova invită la gala premiilor în domeniul drepturilor omului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE