Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a reiterat încă o dată ideea lichidării Centrului Național Anticorupție și a Procuraturii Anticorupție ca entități juridice și crearea unei instituții noi. Ce ține de reangajarea procurorilor și a ofițerilor de urmărire penală, în noua instituție anticorupție, aceasta trebuie să se facă prin  filtre de integritate. Dragalin a declarat la TVR Moldova că ea este gata să candideze din nou pentru șefia noii instituții în cazul în care se va decide acest lucru.

„Sunt persoane toxice și la CNA și la PA, de aceea consider că trebuie să reangajăm din nou personalul inclusiv cu aplicarea unor filtre de integritate. Sunt gata să candidez în cadrul unui nou concurs pentru șefia viitoarei instituții”, a spus Dragalin.

Recent, Parlamentul a efectuat modificări la Codul de procedură penală prin care a delimitat competențele Procuraturii Anticorupție (PA) și ale Centrului Național Anticorupție (CNA) la investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt. Prin urmare, investigarea penală pentru corupția de nivel înalt va fi realizată de Procuratura Anticorupție, pe când CNA va investiga corupția sistemică. În același timp, corupția mică va fi investigată de către organul de urmărire penală al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care va coopera, în acest sens, cu CNA.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE