După ce procurorii au intentat zeci de dosare pe îmbogățire ilicită, șeful Procuraturii Anticorupție,(PA) Veronica Dragalin recunoaște că acest articolul din legislația penală nu este un instrument eficient. Ea spune că responsabilitatea procurorilor este să se concentreze pe actele de corupție legat de mită, trafic de influență sau abuz de serviciu pentru că aceste instrumente sunt mai importante decât îmbogățirea ilicită.

„Noi trebuie să fim atenți când pornim așa dosare. Dacă după o analiză de șase luni procurorul de caz consideră că nu sunt suficiente probe el trebuie să recunoască acest lucru”, spune Dragalin.

Ea mai spune că articolul legat de îmbogățirea ilicită nu este un instrument simplu care presupune o analiză amplă  a cheltuielilor și veniturilor. Este o procedură complicată care durează ani de zile, cu proprietăți peste hotare, implică comisii rogatorii în alte state, nu-i un instrument foarte eficient.

„ Nu este un instrument simplu, pentru a face o analiză a cheltuielilor și veniturilor, este o procedură complicată, cu o analiză financiară amplă care durează ani de zile, cu proprietăți peste hotare, implică comisii rogatorii în alte state, nu-i un instrument foarte eficient. Noi trebuie să fim atenți când pornim așa dosare. Dacă după o analiză de 6 luni procurorul de caz consideră că nu sunt suficiente probe el trebuie să recunoască acest lucru. Este un instrument   important în lege, dar noi trebuie să-l utilizăm în mod responsabil. Eu cred că responsabilitatea noastră principală este că noi trebuie să ne concentrăm pe depistarea actelor de corupție cum ar fi mita, trafic de influență, abuz de serviciu, aceste instrumente sunt mai importante decât îmbogățirea ilicită”, a menționat Veronica Dragalin.

La unu februarie s-au împlinit șase luni de când Veronica Dragalin a preluat șefia la PA

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE