Candidatul la funcția de prim-ministru, Valeriu Streleț, a comunicat că a acceptat să fie înaintat în funcția de premier din mai multe considerente. El și-a exprimat respectul față de Maia Sandu, care nu a obținut susținerea celor din PL și PD, menționând că vede atingerea obiectivelor anunțate anterior printr-o abordare complexă, pornind de la prevederile Acordului de constituire a AIE-III.
„O eventuală perpetuare a stării de incertitudine și instabilitate politică poate avea efecte ireversibile, generând o reacție în lanț de destabilizare sistemică. Acest lucru și-l doresc cu ardoare toți inamicii interni și externi ai Republicii Moldova. Nu avem timp de pierdut!
Suntem într-o profundă criză economică, politică, socială și morală, generată de fraudele din sectorul financiar-bancar, corupție, lipsa unor repere de dezvoltare și ineficiența instituțiilor publice. Cu cât mai repede va fi investit un Guvern pro european, susținut de o majoritate politică clar definită – cu atât mai repede vom putea soluționa eficient provocările fără precedent care ne stau în față”, scrie Valeriu Streleț, într-un mesaj public.
El afirmă că este om de partid și că va onora responsabilitățile delegate, având susținerea colegilor săi. În același timp, el anunță că va evita pe cât de mult posibil să vorbească cu presa în perioada apropiată.
„Nu voi face prea multe declarații publice până la investirea Guvernului AIE III, concentrându-mă pe definitivarea programului de activitate a Guvernului și consultările cu partenerii sociali relevanți: mediul academic, sindicate, patronate, societatea civilă, mediul de afaceri ș.a. Este motivul din care rog reprezentanții mass-media să primească cu înțelegere preocupările mele din această perioadă, cu promisiunea că voi fi cooperant cu presa în exercitarea mandatului la Guvern”, mai spune Streleț.
La final, el a anexat și diplomele sale de studii motivând că „nu vrea să lase loc pentru suspiciuni”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE