Valeriu Boboc a fost ucis în bătaie de poliţişti a anunțat președintele comisiei de investigare a evenimentelor din 7 aprilie, Vladimir Țurcan, candidat pe listele Partidului Comuniștilor, joi, 2 iulie.
Este pentru prima dată când se declară oficial că moartea lui Valeriu Boboc a survenit în urma bătăilor pe care le-a primit în regiunea inimii și a gâtului. Aceasta de fapt, este concluzia specialistului din Marea Britanie, venit la Chișinău ca să examineze trupul tânărului.
”Au fost lovit în regiunea gâtului și a inimii, din această cauză funcționarea inimii a fost blocată. Astfel, tânărul a primit un șoc și persoana a decedat”, a menționat Vladimir Țurcan.
Avocații familiei Boboc au declarat pentru ProTV că încearcă de câteva zile să intre în posesia expertizei internaționale, dar fără succes. Potrivit lor, procurorii refuză să le prezinte actul. Până acum autoritățile au negat faptul că Valeriu Boboc ar fi fost victima violențelor din 7 aprilie.
Potrivit unor martori, tânărul a fost bătut cu cruzime inițial la Arcul de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale după care a fost târât în altă zonă și bătut din nou de trupele speciale ale forțelor de ordine. Ulterior, trupul lui a fost dus la urgență. În vârstă de 23 de ani, Valeriu Boboc a lăsat în urmă o soție îndurerată și un băiețel de aproape 2 anișori.
Declarația lui Țurcanu vine la 3 luni după moartea lui Valeriu Boboc, iar în acest timp autoritățile au negat vehement faptul că Boboc ar fi fost victima violențelor din 7 aprilie.
În urmă cu 2 săptămâni cadavrul lui V. Boboc, ucis în noaptea de 7 aprilie, a fost exhumat, fiind examinat de un medic legist din Marea Britanie. Raportul încă nu a fost dat publicității.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE