penitenciar.gov.mdUn nou sistem video va fi instalat în instituţiile penitenciare din ţară, pentru a combate corupţia din interiorul acestora. Anunţul a fost făcut astăzi, 13 iulie, de către şeful Direcţiei Securitate Internă (DSI) din cadrul DIP, Alexei Braducean.

“Noul sistem este testat în prezent şi are o capacitate de memorie mult mai mare şi o perioadă de înregistrare până la 3 luni de zile, pe când la sistemul anterior era de 3 zile”, a declarat Alexei Braducean.
Potrivit şefului DSI, de la începutul anului curent, mai mulţi colaboratori ai sistemului penitenciar au comis încălcări de disciplină, pentru care au fost aplicate 106 sancţiuni. “Un număr mai mare a fost înregistrat pentru atitudinea neglijentă faţă de exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a precizat Braducean.
În context, şeful DSI a menţionat că s-a îmbunătăţit situaţia la compartimentul „intrarea colaboratorilor penitenciarelor în relaţiile neregulamentare cu persoanele deţinute”,  fiind identificate 5 cazuri, comparativ cu anul trecut, când au fost înregistrate 12 cazuri.
Direcţia Securitate Internă este o subdiviziune a Departamentului specializată în domeniul asigurării securităţii interne a sistemului penitenciar. DSI are scopul de a deconspira corupţia şi alte fapte ilicite, precum şi actorii implicaţi în aceste acţiuni ilegale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE