Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat astăzi un miting de protest în fața clădirii guvernului împotriva politicii distructive a PAS, la care au participat deputați, consilieri municipali și simpli cetățeni.

Vorbitorii au menționat că în țară avem un regim care promovează interesele altor state, distrugând propria economie și forțând oamenii să părăsească țara. O treime din populație trăiește sub pragul sărăciei, neavând surse să-și cumpere alimente, nemaivorbind de plata facturilor la utilități. Țara este condusă de o echipă de lichidatori care sunt indiferenți față de soarta oamenilor din Moldova.

La miting oamenii au scandat: „Jos Guvernul!”, “Jos Maia Sandu!”, “Rușine!”.

“De mai bine de 30 de ani de independență, țara noastră nu a avut astfel de conducători criminali, incompetenți, neprofesioniști, trădători ai Patriei”, a declarat Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM.

„La putere se află un grup infracțional organizat. La guvernare avem trădători care nu au nicio legătură cu acest pământ. Ei fură și distrug tot ceea ce părinții și bunicii noștri au creat. Ei vând Aeroportul, distrug calea ferată, au cedat băncile străinilor, care în anul trecut au primit profit de câteva miliarde de lei pe seama noastră. Ei vor falimenta producătorii agricoli”, a spus Igor Dodon.

Reacția autorităților a venit din partea purtătorului de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă. Acesta a scris că Guvernul nu comentează revendicările sau aspectele care au fost menționate în protestul BCS.

„Trăim într-o societate democratică, dreptul la protest este un drept inalienabil, persoanele care o fac în condițiile legii au dreptul să o facă. Totodată vreau să mă refer la faptul că acest Guvern, echipa guvernamentală, în continuare își continuă misiunea dedicată și punctuală de a contribui la îmbunătățirea infrastructurii, la îmbunătățirea condițiilor de viață, la oferirea oportunităților noi pentru cetățenii acestei țări, astfel încât nivelul de viață să fie mai bun. Și acest executiv va continua aceste eforturi care sunt orientate în beneficiul cetățenilor care trebuie protejate prin acțiunile ferme pe care le face Guvernul pe toate domeniile de referință“, a scris Daniel Vodă

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE