Autoritățile de la Chișinău au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei la Chișinău, anunţă ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi.

,, Noi am interzis organizarea alegerilor oriunde în afara misiunii diplomatice care, conform Convenţiei de la Viena, e complicat să întreprinzi careva măsuri care ar împiedica activitatea misiunii. Însă, dacă se va încerca organizarea acestui scrutin oriunde în altă parte, acest lucru ar fi extrem de contraproductiv'', a declarat ministrul de Externe, Mihai Popșoi, la TVR Moldova

Amintim că, Federaţia Rusă i-a adresat Republicii Moldova o solicitare privind deschiderea secțiilor de votare în țara noastră pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, programate în perioada 15-17 martie 2024. 

11 concurenți candidează la scrutinul prezidențial din Federația Rusă. Până acum, Comisia Electorală Centrală din Rusia a înregistrat doar patru candidați. Este vorba de Vladimir Putin, Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE