Un nou program de licență la Universitatea de Stat din Republica Moldova. Este vorba despre facultatea de Teologie ortodoxă pastorală, asigurat prin extensia Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Anunțul a fost făcut de către rectorul USM, Igor Șarov.

„Am bucuria să anunț deschiderea unui nou program de licență la USM, Teologie ortodoxă pastorală, asigurat prin extensia Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, care-și va întâmpina primii studenți în anul universitar 2023-2024. Alături de dl rector Tudorel Toader , am credința fermă că acesta va fi unul de succes nu doar în pregătirea clericului, dar și prin deschiderea către valorile culturale și cele spirituale pe care creștinismul le-a potențat și aprofundat în istoria sa milenară”, menționează Șarov.

Acordul semnat dintre USM și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași se înscrie în linia firească a parteneriatelor cu multe dintre instituțiile românești, dar și cu cele din afara spațiului românesc.

”Semnificația istorică, însă a momentului ne-a dat tuturor celor prezenți o trăire aparte. Prin extensia Universității ieșene la Chișinău revenim la evenimentele istorice de acum aproape un secol, când s-a înființat prima instituție superioară de învățământ din Basarabia - Facultatea de Teologie din Chișinău (1926), ca parte a universității ieșene. Am susținut întotdeauna că educația este ceea ce face diferența între noi, oamenii. Nu rasa, nu etnia, nu religia. Educația în sensul larg, umanist, al cuvântului, educația în anumite domenii de interes; educația într-un cadrul instituționalizat și educația în afara acestuia. Educația prestată de cei mai buni (profesional și etic) pentru o calitate mai bună a vieții. A noastră, dar, mai ales, a copiilor noștri”, a mai menționat Șarov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE