Azi, 15 ianuarie, a fost consumat un nou episod în cazul arestării Svetlanei Chifa, şefa direcţiei drepturilor copilului din cadrul primăriei capitalei. Procuratura generală acuză că a fost creată o schemă criminală de trafic de copii, iar AMN susţine că Elena Borunova, fata adoptată în dosarul scandalos, este gata să vină la Chişinău pentru a o susţine pe Svetlana Chifa. La conferinţa de presă organizată de AMN au participat şi câteva zeci de femei din cadrul primăriei mun. Chişinău, ca semn de susţinere pentru Svetlana Chifa. În context, Dorin Chirtoacă, primarul general al mun. Chişinău, a declarat pentru Pro TV Chişinău că “prin acest arest se doreşte să se lase o pată asupra activităţii actualului şi fostului primar al capitalei”.

Svetlana Chifa, şefa Direcţiei municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, a fost citată la 13 ianuarie 2009 la Procuratura Generală. Ulterior, în jurul orelor 20:40 minute, după discuţia cu procurorii a fost reţinută pe un termen de 72 de ore. Imediat, s-au efectuat percheziţii la domiciliu şi la locul de muncă.

1. Şefa unei direcţii din cadrul primăriei mun. Chişinău a fost arestată, după ce a fost citată la Procuratura Generală.

2. Ion Pleşca, deputat AMN, a precizat că Svetlana Chifa a fost arestată ilegal.

Jurnal TV

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE