Fostul vicedirector al CNA, Cristina Ciubotaru consideră că partidul de guvernământ i-a adus un mare deserviciu șefului PA în legătură cu modul, controversat, prin care doamna Dragalin a acces la șefia PA.  Ciubotaru spune că întregul proces anticorupție ar putea fi compromis, iar aranjamentele legate de numirea lui Dragalin vor trezi o mare suspiciune, care va avea un efect devastator asupra corectitudinii și obiectivității anchetelor desfășurate de procurori.

Cristina Ciubotaru mai spune că o problemă pentru politicieni, inclusiv din actuala guvernare, sunt metodele obscure prin care au fost și sunt promovate persoane în justiție.

„O problemă sistemică care se admite în justiție sunt metodele prin care se acționează. Ceea ce vedem noi este că, demult, s-a renunțat la transparență și meritocrație în justiție, ca premisă în lupta cu corupția, aceste procese noi nu le mai avem. Nouă ni s-a prezentat ca un mare succes numirea unui nou procuror șef la PA pentru o persoană care nu are legături cu oamenii din sistem. În contextul informațiilor care au apărut, în spațiul public, legat de corespondențele acestea de pe Telegram, mie îmi pare rău de doamna Dragalin, de cariera ei de succes, de trucajele care aveau loc în spatele numirii sale. Cine astăzi va mai crede în eficiența procuraturii anticorupție condusă de o persoană care a fost numită printr-un proces mimat și simulat. Eu cred în intențiile bune ale doamnei Dragalin, dar această clasă politică i-a făcut un mare deserviciu. Au încercăt să mimeze procesele unui concurs care a dat la o parte meritocrația și s-au apucat de simulări și calcule, cum s-o aducă pe ea în funcție, iar tot pentru ceea ce ea a fost pusă în funcție a fost compromis. Toate aceste aranjamente vor avea un efect devastator asupra corectitudinii și obiectivității anchetelor desfășurate de procurorii anticorupție”, a concluzionat Cristina Ciubotaru.

Șeful Procuraturii Anticorupție PA, Veronica Dragalin, s-a abținut să comenteze informațiile apărute pe  Telegram din care s-a aflat că ea a ajuns în funcție prin trucarea concursului.

"Fără informații concrete cu privire la sursa exactă a acestor materiale, comentarea conținutului comunicărilor ar încuraja infractorii să continue să comită aceste tipuri de acțiuni criminale”, a declarat Veronica Dragalin la euronewsromânia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE