Fostul premier Vlad Filat a venit cu un comentariu, după ce ce salariile miniștrilor vor crește la 50 de mii de lei. „Măsură domnilor, măsura! Dacă vreți o leafă mai mare, majorați pensiile”, a scris Filat, notează unimedia.info

(...)„Mulți din cei care guvernează astăzi Moldova au activat în Guvernele pe care le-am condus, recunosc, având salarii mici. După argumentele expuse în favoarea majorării salariilor guvernanților reiese că atunci nu au făcut performanță. Acum îmi sunt clare mai multe lucruri …

Să revenim la măsură. În România salariu ministrului este de 83000 lei md. Pensia medie de 7500 lei md. Un calcul simplu arată că pensia medie este de 11 ori mai mică de cât salariul unui ministru. Dacă este să păstrăm proporția, la noi pensia medie este de 3196 lei md x 11 = 35000. Dacă nu mai puteți fără majorare de salariu, atunci ăsta ar trebui să fie salariul, dacă îl vreți mai mare, majorați pensiile! Să nu mai vorbesc de salariile la profesori, medici, educatori, bibliotecari, primari, funcționari publici toți ceilalți”, a scris Vlad Filat.

Anterior, premierul Dorin Recean a venit cu explicații la ședința Guvernului de ce creșterea salariilor șefilor din Guvern este prioritară.

„E absurd când un ministru are un salariu mai mic decât cineva pe șantier sau chelnerii din cafeneaua de peste drum”, a declarat Recean. Totodată, el a anunțat că Guvernul va propune Parlamentului să accepte o rectificare bugetară, care conține inclusiv procesul de creștere a salariilor din sectorul public.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE