Senatorul român Viorel Badea, care a fost ales în această funcţie în colegiul uninominal din care face parte şi R. Moldova a anunţat miercuri, 3 februarie, desfăşurarea mai multor proiecte la Chişinău, printre care deschiderea biroului parlamentar şi a unui oficiu pentru afaceri şi investiţii.
Badea a anunţat în cadrul unei conferinţe că îşi deschide birou parlamentar la Chişinău, care va începe să funcţioneze din luna martie. ”Principala atribuţie este să acordăm asistenţă cetăţenilor români, dar şi celorlalţi cetăţeni din R. Moldova. Să devină o curea de transmisie între cetăţeni şi autorităţi”, a declarat el, adăugând că intenţionează să deschidă birouri similare la Cahul şi Bălţi.
Senatorul român a anunţat şi faptul că un grup de oameni de afaceri din România şi R. Moldova va deschide la Chişinău un oficiu pentru afaceri şi investiţii, menit să atragă investiţii străine, în special din România. Oficiul va oferi consultanţă pentru investitori, asistenţă pentru cei care vor să investească în R. Moldova va promova investiţiile moldovene către Europa, va oferi consultanţă în ce priveşte iniţiative legislative, business, etc.
Badea a mai declarat că oficiul va încerca să atragă nu doar investiţii din România, dar şi din alte state. „Companiile române nu vor face faţă unor provocări investiţionale masive în R. Moldova şi tocmai în acest scop i-am invitat şi pe alţi parteneri de afaceri din Europa să vină să investească aici”, a mai adăugat Badea.
Senatorul român a anunţat că în curând ar putea fi reluată activitatea comitetului interparlamentar moldo-român şi a optat pentru punerea în aplicare cât de curând posibil a tuturor acordurilor la care s-a convenit în timpul vizitei lui Traian Băsescu la Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE