Un bărbat din Chișinău ar fi deposedat o femeie de mii de euro, după ce i-ar fi promis să o ajute să legalizeze un teren. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Un bărbat din mun. Chișinău a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Cauza a fost pornită în urma denunțului unei femei care a comunicat că ar fi fost deposedată de mii de euro în schimbul obținerii titlului de proprietate asupra unui teren din capitală.

În denunț, femeia a recunoscut că i-ar fi dat bănuitului 4700 de euro, 40 000 de lei și bunuri în valoare de 60 000 de lei, iar acesta i-ar fi promis că ar avea influență asupra unor funcționari de la Primăria mun. Chișinău și Durlești, precum și de la Departamentul Cadastru al Agenției Servicii Publice, pe care i-ar putea determina să legalizeze un teren în interesul denunțătoarei.

Astăzi, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, bănuitul a fost reținut în timpul primirii a 200 de euro. Acesta a fost escortat la CNA și a fost reținut pentru 72 de ore pentru trafic de influență. În urma percheziției, ofițerii CNA i-au ridicat telefonul mobil.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE