Un autocar care transporta cetățeni moldoveni din Spania spre Moldova a ars pe centura Vienei în Austria - Pasagerii nu au avut de suferit. Moldovenii au așteptat la o benzinărie să vină alt autocar pentru a-i prelua, notează canalul de Telegram INDEX

Ambasada Republicii Moldova la Viena a fost sesizată despre producerea unui accident pe teritoriul Republicii Austria (autostrada de centură a Vienei - A21, în direcția Vösendorf) cu implicarea unui autocar cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români. Acesta se îndrepta dinspre Spania spre România și Republica Moldova. Ambasada se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit. Conform informațiilor preliminare, autocarul este cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere moldovenești.

Autocarul a luat foc la ora 14:00, în ziua de 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe când remorca a fost decuplată la timp de autocar și nefiind cuprinsă de flăcări. Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova. Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative. Astfel, la momentul de față, urmează să identifice dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE