Consumatorii casnici ar urma să achite un tarif de 13,39 de lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze, cu circa 3,3 lei mai puțin decât prețul actual. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat luni, 19 februarie, proiectul hotărârilor privind ajustarea prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea și distribuția gazelor naturale, în contextul obligației de serviciu public.

Proiectele prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea și distribuția gazelor naturale vor fi examinate, miercuri, 21 februarie, în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al ANRE.

ANRE precizează că, pe lângă cererea de aprobare a prețurilor reglementate pentru gazele naturale, parvenită de la SA „Moldovagaz”, Agenția are în examinare și cererile de aprobare a tarifelor pentru 12 operatori ai sistemului de distribuție a gazelor naturale.

„Considerând că serviciul de distribuție este o componentă importantă în structura prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, a fost necesar de analizat minuțios toate cererile, în consecutivitatea corectă, astfel încât să fie evitată generarea ulterioară a devierilor financiare”, notează ANRE.

Dacă va fi aprobată, decizia Agenției va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

În prezent, consumatorii casnici achită 16,73 de lei (fără TVA), sau 18,06 (cu TVA), pentru un metru cub de gaze naturale, un tarif mai mic decât cel solicitat atunci de Moldovagaz.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE