Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, spune că va propune CSE să sisteze, pe perioada stării de urgență, licențele a șase posturi TV: Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Activitatea acestor posturi se realizează cu multiple încălcări ale legislației, constatate de către CA, dar și în baza informațiilor deținute de Serviciu și reprezintă un pericol la adresa securității informaționale.”

„În ultimele luni observăm o intensificare a atacurilor informaționale și o creștere a riscurilor asupra securității naționale, acestea având o creștere expon n special, în perioada electorală. Deținem informație operativă, dar și probe că Federația Rusă influențează alegerile locale din 5 noiembrie și subminează procesul democratic din țara noastră”.

„Este evident că există un semn de egalitate dintre gruparea criminală „Plahotniuc” și gruparea criminală „Șor” în spațiul mediatic național. Acțiunile acestora sunt în tandem cu întregul arsenal hibrid al Federației Ruse, îndreptat împotriva R.Moldova. Prin dispoziția CSE de azi, statul protejează spațiul nostru informațional”, a declarat Musteață.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE