Demisii astăzi la Primăria primăriei Chișinău. Șefa Direcției municipală pentru protecţia drepturilor copilului, Svetlana Chifa, a anunțat astăzi că pleacă din funcție, informează Politik.md. 
Funcționara a menționat că decizia îi aparține și că aceasta vine în contextul unui șir de atacuri și presiuni la adresa sa. De asemenea, ea a luat această decizie după ce a ajuns într-un accident rutier și s-a aflat într-o perioadă lungă de recuperare.
„Eu plec cu sufletul împăcat, deoarece eu consider că am făcut tot posibilul pentru acest domeniu. Eu am fost arestată, urmărită, dar în raportul Procuraturii este menționat totuși că în toate cazurile a fost respectat dreptul copilului și acest lucru este cel mai important”, a declarat Svetlana Chifa.
Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a apreciat munca șefei demisionare, exprimându-și regretul pentru decizia pe care a luat-o dânsa. „Doamnă Chifa vreau să vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată la Primărie. Dumnevoastră ați înființat această Direție și ați pus-o pe picioare. În acești opt ani de zile, puține au fost situațiile când a trebuit să intervin pentru a gestiona activitatea dumneaei”, a spus Chirtoacă.
La finalul ședinței, edilul i-a acordat o diplomă și un buchet de trandafiri albi. 
Amintim că în 2009, Svetlana Chifa a fost reținută de către Procuratură într-un dosar privind adopția copiilor de către părinți din alt stat. Atunci ea a fost plasată în arest preventiv pentru 72 de ore, iar la domiciliul său au fost efectuate percheziții. Ulterior, însă, a fost eliberată, iar susținătorii ei au spus că totul era o acțiune politică în prag de campanie electoralăDe cealaltă parte, procurorii au acuzat-o de comiterea unor abuzuri în adopţia copiilor şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE