Începând cu 23 mai 2022, vor fi introduse restricţii de regim în raioanele de frontieră Odesa, Belgorod-Dnestrovsk şi Bolgrad a regiunii Odesa. Despre acest lucru a anunţat serviciul de presă al detaşamentului de frontieră Belgorod-Dnestrovsk, transmite Radio Moldova.

Noile reguli se vor aplica zonelor situate la 500 de metri de linia frontierei de stat a Ucrainei. În aceste zone va fi interzisă trecerea persoanelor, cu excepţia populaţiei locale şi a persoanelor care lucrează pe teritoriul indicat, proprietarilor de terenuri, trecerea de tranzit, precum şi a persoanelor care merg la rude şi au o invitaţie întărită notarial.

De asemenea, a fost impusă interdicţia de deplasare pe traseul Odesa-Reni în regiunea Palanca a pietonilor, a bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, cu excepţia celor care au motive legale de a călători în străinătate.

Totodată, deplasarea transportului public este permis, drumul Odesa – Reni nu este închis, călătoria este liberă pentru toţi. Este posibilă şi verificarea suplimentară a scopului călătoriei, în special, la punctele de control Maiaki şi Udobnoe.

Restricţiile nu se vor referi la reprezentanţii formaţiunilor militare, organelor de protecţie civilă, serviciilor comunale, serviciilor medicale de urgenţă, camionagiilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE