Turcia fără o notificare prealabilă a închis spațiul aerian către Europa pentru compania aeriană FlyOne Armenia. Declarația a fost făcută de șeful consiliului de administrație al transportatorului aerian Aram Ananian, notează Interfax. FlyOne Armenia este compania fiică a companiei aeriene low-cost din Republica Moldova FlyOne.  Președintele Consiliului de administrație al FlyOne Vladimir Cebotari a declarat pentru newsmaker.md că este o situație care nu vizează o anumită companie, dar ține de relațiile dintre Turcia și Armenia.

„Din motive necunoscute nouă și fără niciun motiv aparent, autoritățile aviatice turce au anulat permisiunea acordată anterior FlyOne Armenia de a opera zboruri către Europa prin spațiul aerian turc. Anularea a fost efectuată fără o notificare prealabilă, ceea ce a pus compania aeriană și pasagerii noștri în fața unui fapt”, a comunicat Ananian pentru Interfax.

Ananian a mai declarat că avionul FlyOne, aflat pe ruta Paris-Erevan, a efectuat o aterizare de urgență la Chișinău, adăugând că reprezentanții companiei aeriene iau măsuri în legătură cu incidentul.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu pasagerii cursei. Aceștia ar fi rămas blocați la bord timp de aproximativ două ore.

„Noi suntem în avion. (…) Noi nu am ajuns acolo unde ne trebuie. Noi am zburat la Chișinău și stăm de o oră în avion”, a spus o femeie, mai târziu publicând și alte imagini de la fața locului.

Ulterior, pentru TASS, Ananian a menționat că pasagerii cursei Paris-Erevan, care a aterizat la Chișinău din cauza blocării spațiului aerian al Turciei, au fost duși în Armenia.

Pentru NM, președintele Consiliului de administrație al FlyOne Vladimir Cebotari a declarat că „este o situație care nu vizează o anumită companie, dar este o situație cu componente politice, ce ține de relațiile a două state”.

„Noi nu putem să comentăm aspectele politice”, a adăugat Cebotari. „Dar, cursele aeriene, deși cu unele mici ajustări, sunt și vor fi operate iar pasagerii vor beneficia de serviciile de transport din plin”, a precizat Vladimir Cebotari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE