Foștii Președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti, pledează pentru menținerea, modernizarea și dezvoltarea Academiei de Administrare Publică și se adresează Președintei Maia Sandu cu îndemnul de a supune unei revizuiri intenția Ministerului Educației și Cercetării de a lichida Academia de Administrare Publică.

Potrivit unui comunicat al Academiei de Administrare Publică, în scrisoarea adresată doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, foștii Președinți declară susținerea reformei învățământului superior, în același timp, ei își exprimă îngrijorarea în raport cu intenția de lichidare a Academiei de Administrare Publică.

Potrivit autorilor demersului, reformarea oricărui domeniu presupune analiză, consultare și un grad înalt de responsabilitate în vederea măsurării impactului și beneficiilor. O reformă adevărată, prin definiție, trebuie să fie generatoare de progres.

Președinții țării vin cu îndemnul ,,de a supune unei revizuiri intenția Ministerului Educației și Cercetării de a lichida Academia de Administrare Publică. Instituția Prezidențială este cea, care timp de 10 ani a deținut calitatea de Fondator al acestei instituții, astfel, că din prima sursă cunoaște capacitatea și potențialul Academiei.

Obținerea statutului de țară – candidat la aderare trasează un șir de sarcini și responsabilități, succesul realizării cărora ține în mare parte de factorul uman implicat în această activitate, iar Academia poate și trebuie să aibă un mare rol în acest proces.”, se arată în scrisoare.

Pe 30 iunie, Academia de Administrare Publică, a făcut publică o scrisoare deschisă, prin care a declarat că respinge inițiativa Ministerului Educației privind fuzionarea instituţiilor de învăţământ superior mai mici. Reprezentanții instituției și-au exprimat dezacordul cu intenția MEC au îndemnat autoritățile la dialog.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE