Preşedintele Traian Băsescu va depune jurământul, astăzi, 21 decembrie, la ora 15:00, în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.
Ulterior, în cadrul şedinţei comune va fi prezentat raportul de validare a referendumului naţional, desfăşurat pe 22 noiembrie. Va urma şedinţa solemnă pentru aniversarea a 20 de ani de la Revoluţie.
Traian Băsescu a fost validat la 16 decembrie de Curtea Constituţională în funcţia de şef al statului pentru al doilea mandat de cinci ani. La ceremonie au participat demnitari, magistraţi şi politicieni, printre care Emil Boc, Nicolae Văcăroiu, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Laura Kovesi, Cătălin Predoiu, Roberta Anastase, Puiu Haşotti, Lidia Bărbulescu, Gheorghe Pogea, Kelemen Hunor.
CCR a validat, la 14 decembrie, alegerile prezidenţiale şi a constatat că Traian Băsescu a fost ales preşedinte în al doilea tur de scrutin, pe 6 decembrie, cu 50,33% din voturile exprimate. CCR a respins contestaţia formulată de Partidul Social Democrat. Decizia Curţii Constituţionale de validare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale a fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 decembrie.
Traian Băsescu a declarat că obiectivul său principal este ca fiecare român să simtă că preşedintele este şi al lui, indiferent cum a votat la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de pe 6 decembrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE