Patru cetățeni din R. Moldova, dintre care 3 sunt copii au decedat în urma unui accident cumplit produs în Baldovinești, jud Brăila, România. Oamenii se întorceau dintr-o vacanță petrecută în Turcia, scrie presă română.
Potrivit site-ului InfoBraila.ro, printre cei decedați se numără o femeie adultă și trei copii, dintre care doi erau frate și soră de 15 și respectiv 8 ani. Ultimele informații parvenite de la spitalele din Galați și din Brăila relevau faptul că au fost transportate 25 de persoane rănite.
Unul dintre pasageri a declarat pentru Ziarul Infobraila, că autocarul avea viteză în momentul în care s-a răsturnat, deşi carosabilul era umed.  „Ne-am speriat foarte tare. S-a întâmplat într-un moment. Toată lumea ţipă. Se auzeau strigătele copiilor. A fost groaznic. Au căzut cadavrele peste mine, erau lângă mine. Plângeau mamele că nu-şi găseau copii", a spus un tânăr de 30 de ani, rănit în zona capului.
Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Ministerului de Externe al Republicii Moldova, Ana Taban, toți pasagerii autocarului sunt cetățeni moldoveni. Ambasada RM la București s-a autosesizat pe acest caz, este în contact permanent cu autoritățile de la Brăila și va acorda asistența consulară necesară.
Autocarul, condus de un cetăţean turc, s-a răsturnat în comuna Baldovinești. Vehiculul era înmatriculat în Turcia și transporta 38 de persoane pe cursa Instanbul – București – Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE