Serafim Urechean, președintele Alianței ”Moldova Noastră” (AMN) afirmă că tot ce se întâmplă astăzi în R. Moldova ține de responsabilitatea actualei guvernări, miercuri, 8 aprilie în cadrul unei conferințe de presă, transmite Poltik.

”Foarte josnic este comportamentul șefului statului care dezinformează opinia publică prin canalele naționale de televiziune, radio precum că acest protest este organizat de opoziție” a menționat Serafim Urechean.

Președintele AMN a mai adăugat ”suntem fermi convinși că și acum este folosit scenariul din anul 1999 atunci când clădirea primăriei mun. Chișinău a fost distrusă. Atunci noi am venit cu lux de amănunte că acțiunea a fost organizată ilegal de forțele speciale ale R. Moldova, dar desigur nimeni nu s-a mai ocupat de acest caz, doar au fost prezentate câteva lămuriri.”

De asemenea, liderii Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Alianța ”Moldova Noastră” (AMN) au semnat pe data de 7 aprilie o declarație de protest împotriva fraudării de către Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) a alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Prin declarație liderii, reprezentanții și candidații acestor partide cer Comisiei Electorale Centrale (CEC) să suspendeze anunțarea rezultatelor intermediare și finale ale alegerilor parlamentare până când va lua decizii pe marginea tuturor contestațiilor legale de încălcările și falsificările din ziua votării. Ei insistă în mod hotărât să fie anulate rezultatele în toate birourile, secțiile și circumscripțiile electorale pentru că s-au atestat încălcări și există indicii ale falsificării voturilor.

”Cerem controlul repetat al listelor alegătorilor peentru a scoate în evidență numărul total al celor incluși în listă în pofida faptului că sunt decedați, plecați din țară, etc.”

În cadrul conferinței de presă, Serafim Urechean a prezentat încă o declarație prin care insistă să fie formată o comisie de anchetă pentru a cerceta derularea evenimentelor de la 7 aprilie și a depista organizatorii și instigatorii lor adevărați. De asemenea să li se ofere, opoziției, accesul liber la radio-televiziunea publică pentru a prezenta realitatea evenimentelor de protest și a provocărilor din ultimele zile.

”Cine a devastat totuși sediile Parlamentului și a Președinției? Cum a fost devastată clădirea Președinției dacă cabinetul președintelui nu are nici o zgârâetură, totul este într-o stare ideală cum putem explica acest lucru?” se întreabă membrii AMN. Mulți dintre ei, care lucrează în Parlament au fost acolo în jurul orelor 21.00, marți, 7 aprilie când situația era sub controlul autorităților și în multe birouri s-a intrat foarte ușor, au deschis cu cheile pentru că nu era nimic forțat. Ieri dimineață, 8 aprilie când s-au dus din nou totul era distrus. ”Acum ne întrebăm cine a făcut acest lucru noaptea trecută?” a adăugat liderul AMN.

”Noi, ne vom apăra drepturile noastre și drepturile alegătorilor noștri prin toate metodele legale, excluzând orice atac mișelesc a oamenilor sau imobilelor. Suntem în dialog permanent cu organismele internaționale, ambasadorii statelor acreditate în R. Moldova, până la urmă vom căpăta acces la listele electorale și nu înțeleg de ce ele au devenit secret de stat, deoarece sunt publice” a mai adăugat Urechean.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE