Tinerii unioniști au instalat corturile în Piața Marii Adunări Naționale. Acest lucru nu s-a lăsat fără incidente. Un grup de manifestanți din orășelul corturilor i-au luat pe brânci pe tinerii unioniști, dar după lungi discuții, ultimii au reușit să-și obțină dreptul.
Tinerii susține că astfel văd ei ieșirea din criză - Unirea cu România. Ei cer, ca un pas spre realizarea Unirii, implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București, pentru lupta contra corupției din Republica Moldova, trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naționale a României, precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate cetățeanului George Simion.
„Susținem cerințele protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale. Burse de studiu, cămine renovate, salarii și pensii mai mari, nivel de trai mai bun, Uniunea Europeană pot fi atinse doar prin Unirea cu România, unde aceste lucruri există deja. Chemăm oamenii cu conștiință națională să vină în spațiul în care părinții și buneii noștri au dus bătălia pentru limba română și independența față de URSS. Nimeni nu ne poate lua dreptul la istorie, viitor și trecut”, a susține Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE