Președintele R Moldova, Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat, ministrul de Interne, Dorin Recean, ambasadorul României în R Moldova, Marius Lazurcă, deputați, consilieri, jurnaliști și analiști politici au fost premiați ieri seara, 19 decembrie, în cadrul celei de a XII-a ediții a Galei Premiilor Teatrului Naţional ”Satiricus Ion Luca Caragiale”, anunță Politik.md.

Președintele Nicolae Timofti a fost decorat cu Premiul pentru Demnitate, Consecvență și Verticalitate și a fost „supus unui test” de cunoaștere a operei lui Caragiale. El a fost rugat să continue un citat al marelui dramaturg: „Nu las prezidenția…”, cu o replică „Până nu termin intenția”.   
 
Vlad Filat a fost distins cu Premiul de onoare "Nicolae Costin", ce poartă numele marelui patriot al neamului Nicolae Costin, o personalitate marcantă care a stat la temelia independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova, a mişcării de eliberare naţională și instaurării democraţiei. "Ceea ce aţi realizat pe parcursul timpului e o dovadă clară că meritaţi toată atenţia. Vă urez tuturor un Crăciun fericit și vă doresc ca anul 2013 să fie un an cît mai bun, cu multe realizări frumoase", a spus Vlad Filat.
 
Ministrul de Interne, Dorin Recean a primit Premiul pentru Profesionalism și Devotement în Apărarea Democrației, Ambasadorul României în R Moldova, Marius Lazurcă a fost decernat cu Medalia „Ion Luca Caragiale”. Asemenea Medalii au primit și consilierul prezidențial Mihail Șleahtițchi, rectorul ULIM, Andrei Galben, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, purtătorul de cuvânt al Președintelui țării, Vlad Țurcanu, analistul Octavian Țâcu, precum și mulți alți oameni emeriți.  
 
În cadrul Galei au fost decernate premii și artiștilor teatrului „Satiricus", inclusiv cele 10 premii pentru tinerii politicieni din Republica Moldova. Fondatorul și directorul artistic al Teatrului "Satiricus Ion Luca Caragiale", Alexandru Grecu, a menționat că anul 2012 are o importanţă deosebită, fiind desemnat anul Caragiale, datorită dublei semnificaţii - 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui dramaturg. Maestrul a subliniat faptul că teatrul pe care îl conduce este unul din puţinele care a reflectat în scenă întreaga operă artistică a maestrului Caragiale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE