Ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata, a declarat că Italia susține integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și că vrea să fie aproape de țara noastră în procesul de implementare al reformelor interne în toate sectoarele de cooperare.
De asemenea, cei doi ambasadori au dat asigurări că vor depune toate eforturile necesare pentru consolidarea relațiilor statelor lor cu Republica Moldova. Ambasadorul Cubei, Senti Darias, a declarat că a identificat deja, împreună cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, 4 sectoare principale de colaborare, precum turismul, medicina, biopreparatele și, învățământul și cultura.
Președintele le-a adresat ambasadorilor felicitări cu ocazia numirii lor în funcție și și-a exprimat convingerea că pe parcursul mandatelor acestora relațiile dintre Republica Moldova și statele pe care aceștia le reprezintă se vor aprofunda.
În cadrul discuțiilor purtate cu diplomații acreditați, șeful statului a accentuat faptul că Republica Moldova își dorește foarte mult să se integreze în Uniunea Europeană și întreprinde toate eforturile necesare pentru a avansa pe această cale. ”Ne bucurăm de susținerea mai multor state în acest sens”, a declarat șeful statului.
 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE