„Acuzaţiile sunt atât de proaste încât şi eu, chiar nefiind specialist în domeniu, îmi este ruşine de aceste învinuiri fabricate, care au intenţia de a mă înjosi, intimida. Dar vom vedea cât este de democratică ţara noastră. Mă deranjează că cei care mă cunosc vor crede acestor prostii. Însă, sper că va veni timpul şi pentru acei regizori roşii care au falsificat aceste prostii”, a declarat Svetlana Chifa.

„Toate materialele ce ţin de adopţii sunt sechestrate la Procuratura Generală. Procurorii vor avea posibilitatea să examineze minuţios fiecare document în parte şi să se convingă care este adevărul”, a adăugat suspecta.

Cu referire la condiţiile de detenţie, Svetlana Chifa a spus că în celulă era frig, nu a avut nici pătură, nici pernă şi a fost nevoită să doarmă îmbrăcată. „Dimineaţa îţi dă apă, ceai şi o bucată de pâine. A doua mâncare era borş şi gulaş, iar seara iarăşi o bucată de pâine”, a mai spus Chifa.

Până la şedinţa de judecată, Svetlana Chifa a fost investigată de un medic. Potrivit lui, suspecta avea tensiunea arterială ridicată şi are tahicardie.

Procurorul general, Valeriu Gurbulea, a declarat joi, 15 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă că Svetlana Chifa, şefa Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului din mun. Chişinău, figurează în trei cauze penale instrumentate de Procuratura Generală (PG), legate de organizarea adopţiilor internaţionale cu caracter ilegal.

„Chifa a organizat o schemă criminală pe care eu aş numi-o nu adopţie internaţională, ci o formă camuflată juridic de trafic de copii de un cinism deosebit. Au fost antrenate un cerc de persoane pentru a găsi cei mai sănătoşi copii, a le face o legendă că sunt extrem de bolnavi pentru a nu fi supuşi adopţiei naţionale. În toate cazurile sunt în joc sume impunătoare de bani extorcate şi primite, cadouri de preţ”, a menţionat Gurbulea.

Liderii Alianţei Moldova Noastră (AMN) consideră că Svetlana Chifa, care este şi şefa organizaţiei municipale de femei AMN, a fost arestată abuziv. În opinia lor, arestarea acesteia este semnalul începerii campaniei electorale. În cazul în care justiţia din Moldova va da o sentinţă de condamnare, AMN spune că va transmite cazul Curţii Europene a Drepturilor Omului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE