Carlos Alcaraz, al doilea favorit al turneului de la Roma, a fost eliminat încă din turul al treilea la Foro Italico. Jucătorul maghiar, Fabian Marozsan a reușit să producă surpriza turneului

Ocupantul locului 135 ATP s-a impus cu scorul de 6-3, 7-6 (4), la capătul unui meci incredibil, care a durat o oră și 42 de minute de joc. În continuare, Marozsan se va duela la Roma cu Borna Coric.

Sportivul din Ungaria a fost de departe jucătorul mai bun, producând o mulțime de puncte uimitoare și ajungând la un bilanț de 24 de lovituri câștigătoare și doar 13 lovituri neforțate. În tiebreak, Marozsan a fost condus cu 4-1, dar a câștigat apoi următoarele 6 puncte pentru a câștiga meciul din turul 3.

Fabian Marozsan s-a aflat pentru prima dată față în față cu un jucător de Top 10 ATP, însă sportivul în vârstă de 23 de ani nu a arătat nicio emoție pe teren în partida cu Alcaraz, jucătorul dat ca favorit clar la Roma. Este pentru prima dată în 19 luni când Alcaraz pierde în fața unui jucător din afara top 100 (Gaston, Bercy).

Mai mult decât atât, Fabian Marozsan vine din calificări. El a trecut acolo de Skatov și Meligeni Alves, pentru ca pe tabloul principal de la Foro Italico să-i învingă pe Moutet și Lehecka, în fiecare dintre aceste două meciuri cedând câte un set. Surprinzător, dar tocmai cu Alcaraz nu a cedat niciun set.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE